blog.jpg

Rovinieta se poate comanda si online

Rovinieta, asa cum este ea denumita in lege, este documentul sau inregistrarea electronica folosita pentru atestarea platii acestei taxe in cazul folosirii retelei de drumuri nationale in Romania. In cazul in care circulati fara a achita aceasta taxa de drum, puteti fi pasibil de amenda, cu valori setate in functie de tipul autovehiculului. Orice sofer este obligat sa prezinte aceasta dovada a platii la solicitarea politiei.

Conducatorii auto care circula cu masinile pe drumurile nationale si care nu au platit aceasta taxa, pot fi depistati in trafic cu ajutorul camerelor de luat vederi amplasate de catre CNADNR (Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale) in diferite puncte. 

Ce se intampla daca circulam fara rovinieta?

Prin intermediul rovinietei, soferii primesc dreptul de a circula, pe o perioada de timp determinata, pe reteaua de drumuri nationale a Romaniei. In cazul in care aceasta nu este achitata, autoritatile pot da amenzi substantiale. Daca autovehiculul pe care il conduceti este depistat ca circula fara rovinieta, valoarea amenzii poate oscila intre 250 RON, pana la 4500 RON!

CNADNR pune constant in functiune puncte noi de control ale rovignetei, acoperind aproape in intregime reteaua de drumuri nationale si autostrazi astfel incat circulatia fara rovinieta sa fie descurajata. Momentan CNADR foloseste 74 de camere video fixe. Alte aproximativ 14 camere video mobile completeaza punctele totale de control. De asemenea, verificarea se mai poate face si cu personalul autorizat amplasat in puncte mobile. 

Rovinieta-520x245.jpg

Reprezentantii CNADNR declara: "Ca regula generala, amplasarea celor 14 sisteme de camere video mobile nu se realizeaza pe sectoarele de drumuri nationale pe care sunt amplasate sistemele de camere video fixe. Acestea sunt utilizate pentru verificarea existentei si valabilitatii rovinietei pe dumurile pe care nu sunt amplasate sistemele de camere video fixe, pe sectoarele de drumuri nationale ce pot constitui rute ocolitoare ale punctelor fixe de control sau pe drumurile pe care se inregistreaza valori mai reduse ale traficului rutier, fara a exista o procedura prestabilita de amplasare (in functie de zona/drum/interval de timp)".

Odata cu progresul tehnologiei, avem posibilitatea de a renunta la metoda traditionala de a comanda rovinieta, imprimata pe hartie, autocolantul pe care trebuie sa il lipesti si apoi sa il razuiesti atunci cand nu iti mai este de folos. Putem renunta si la toata birocratia care sta in spatele achizitionarii acesteia (tiparirea hartiei si eliberarea de chitante). In plus, nu te mai deplasezi la ghisee, comanzi direct online!

 

340x220.jpg
Avantajele rovinietei electronice

Aplicatiile electronice salveaza rovinietele emise, ajutand utilizatorul sa vada in permanenta statusul comenzii si sa poata face o evidenta si un management al rovinietelor: data incepere, validitate, etc.

Cea mai comoda si eficienta solutie este sa comanzi rovinieta online, deoarece:

  • este cea mai simpla metoda de achizitionare
  • este 100% electronica, comanda este online iar confirmarea o primesti tot electronic
  • riscul de a cumpara o vinieta falsificata se reduce la 0
  • nu mai trebuie sa lipesti vinieta intr-un loc vizibil, pe geam 
  • scapi de grija banilor cash si a chitantelor
  • sunt mereu disponibile si "pe stoc"!

Prin intermediul aplicatiei Smart Diesel Web Management System, beneficiezi de toate avantajele descrise mai sus.

Aplicatia va permite achizitionarea in functie de categorie, disponibilitate si alte campuri care trebuie completate. Dupa inserarea informatiilor, tot ce va mai ramane de facut este sa apasati butonul validare si finalizare.

Va recomandam sa fiti foarte atenti cand introduceti datele de identitate ale masinii! Daca rovinieta este emisa pe numar gresit, puteti fi amendat chiar daca ati achizitionat deja rovinieta!

 Primii pasi (1, 2 si 3) sunt descrisi in partea de sus a aplicatiei, in sectiunea "Instructiuni emitere vignetta" - vezi imaginea de mai jos:

SD viniete.png

 

Apoi incepeti selectia pe criteriile cerute de aplicatie, si selectati "Categoria" autovehiculului - vezi imaginea de mai jos:

 Vinieta_camp categorie.png

  

Apoi selectati criteriul "Disponibilitate", ca numar de zile, asa cum este indicat in imaginea de mai jos:

vinieta_camp disponibilitate.png

 

Urmatorul criteriu este "Tara inmatriculare vehicul", dupa care, toate celelalte campuri, le veti completa cu datele dvs personale de identificare ale autovehiculului, ca numar de inmatriculare, serie sasiu si data de la care doriti sa fie valabila vigneta. (vezi imaginea de mai jos)

vinieta_camp tara inmatriculare vehicul.png

 

Folosind aplicatia Smart Diesel Web Management System, beneficiati de un serviciu complet si aveti tot timpul acces la rapoarte periodice cu privire la tranzactiile facturate si cele nefacturate pe rute si perioade, la taxele de drum achitate, la costuri, la serviciile de rambursare sau alte tipuri de rapoarte necesare pentru management sau contabilitate.

Pregateste-te de drum, acceseaza aplicatia si achizitioneaza rovinieta in cel mai comod, accesibil si sigur mod!