blog.jpg

Pretul combustibilului scade!

Romania se incadreaza printre primele state din UE care au cele mai mici preturi la combustibil.

De-a lungul anilor, una dintre principalele probleme ale soferilor a fost pretul combustibilului aflat intr-o continua crestere. Fluctuatiile barilului de petrol, nivelul TVA-ului si al accizelor, supraacciza de 7 eurocenti pe litru au fost explicatiile volatilitatii preturilor.

Incepand cu luna ianuarie 2017, era de asteptat ca pretul carburantului sa scada, consecinta fireasca a diminuarii taxelor si a evolutiei cursului de schimb. Petrom, liderul pietei locale, a continuat sa ieftineasca carburantii aplicand in 14 martie o corectie de 4 bani la pompa. In luna martie, Petrom a redus semnificativ preturile. Motorina s-a ieftinit cu 14 bani pe litru, iar benzina cu 23 de bani pe litru.

Reducerile din luna martie au fost generate in principal de scaderea cotatiei internationale a petrolului care a ajus la sub 50 de dolari barilul. Alti factori care au determinat scaderile de preturi sunt reducerea accizelor si a TVA-ului de la 1 ianuarie si evolutia cursului de schimb valutar (leu - dolar). In Romania, pretul la pompa al combustibilului este in acest moment printre cele mai mici din Europa.

Dintre toti concurentii ce activeaza pe piata din Romania, OMV Petrom a avut cel mai mic pret din tara. Daca nu se schimba substantial conditiile pietei, estimarea este ca pretul carburantilor va ajunge si la sub un euro pe litru atat la benzina, cat si motorina in numeroase statii Petrom. 

Livrand combustibil de calitate in cea mai extinsa retea din tara, OMV Petrom te poate ajuta sa-ti optimizezi cheltuielile flotei tale punandu-ti la dispozitie, pe langa scaderea preturilor, cardul de combustibil prin intermediul caruia ai numeroase beneficii.