blog.jpg

OMV Petrom - investitii de 5 milioane de euro pentru testarea calitatii carburantilor intr-un nou centru modern

Pentru a oferi in continuare calitatea promisa clientilor, OMV Petrom a facut o investitie semnificativa, de aproximativ 5 milioane de euro, in deschiderea unui nou centru de laboratoare pentru testarea carburantilor la rafinaria Petrobrazi.

Centrul este dotat cu trei laboratoare unde sunt testate produsele petroliere si unul pentru ape-mediu. Pentru a garanta calitatea carburantilor vanduti in retea, OMV Petrom va face anual peste 150.000 de analize in acest laborator ultra-modern. Mai exact, vor fi testati parametrii principali de calitate ai carburantilor, si anume: cifra octanica a benzinei prin teste Research de evaluare a parametrilor de detonare fata de un etalon si cea cetanica a motorinei prin teste tip motor de creare a conditiilor apropiate de realitate. De acesti doi parametri depinde puterea transmisa motorului.

De asemenea, va fi analizat continutul de apa, de sulf, metale, guma si temperatura de filtrabilitate a motorinei.

Rafinaria Petrobrazi are o capacitate de 4.5 milioane tone anual si asigura procesarea intregii productii de titei a OMV Petrom.  Petrobrazi este conectata la o infrastructura complexa, asigurand transportul titeilor de la campurile OMV Petrom, dar si din portul Constanta. Din 2005, aici au fost investiti cca 1.2 miliarde euro.

O investitie in calitate care va deveni o investitie smart in satisfactia clientilor!

 

Alege calitatea prin cardul OMV Routex